Lid worden

Je zingt graag in een koor om met elkaar mooie muziek te maken? Je zoekt uitdaging bij het zingen van muziek en je wilt werken aan je zangtechniek? Kom dan eens een repetitie bijwonen, geheel vrijblijvend! Voor repetitiedata zie Repetitie en Agenda

Tijdens de gewone repetities beginnen we met inzingen en nemen daarna de muziek door die op de planning staat. Deze planning krijg je aan het begin van het studeren aan een nieuw programma uitgereikt, zodat je je thuis gericht kunt voorbereiden en je je eigen partij instudeert. Op deze manier kun je op een repetitie-avond effectief bezig zijn.

Twee keer per jaar hebben we op zaterdag een studiemorgen. Op zo’n studiemorgen legt iemand ons het een en ander uit over zangtechniek en coacht dan de diverse partijen. Dit zijn leerzame en gezellige momenten.

Om de twee jaar is er een avond coaching. Je zingt dan in kleine groepjes binnen je eigen partij, terwijl een zangpedagoog en de dirigent meekijken naar je zangtechniek, houding en dergelijke en ze geven dan feedback en tips.

Ook goed om te noemen:
Wil je lid worden en ben je niet ouder dan 54 jaar? Geef het aan bij de secretaresse. Zij regelt een stemtest met de dirigent, waarbij gekeken wordt naar de kwaliteit van je zang en binnen welke partij je het beste past. Om tijdens concerten goede muziek te kunnen laten horen, is het van belang dat je het verzuim van repetities tot een minimum beperkt.