Het koor

De Reformatorische Oratorium Vereniging ‘Psallite Deo’ bestaat sinds december 1998 en is ontstaan uit het gelijknamige jongerenkoor dat in 1986 is opgericht.

De naam ‘Psallite Deo’ – psalmzingt God – is ontleend aan de alternatieve tekst van ‘Sicut locutus est’ uit het Magnificat van J.S. Bach. Hiermee is direct de grondslag van het koor aangegeven: ‘Psallite Deo’ concentreert zich op het zingen van oratoriamuziek, waarvan de teksten ontleend zijn aan Gods Woord. Muziek versterkt de kracht van de boodschap.

In de beginperiode stond het koor onder leiding van Piet C. den Uil. Van 2005 tot 2013 was Patrick van der Linden dirigent. Daarna nam Arjen J. A. Uitbeijerse het stokje over. Onder zijn bezielende leiding zong het koor onder andere ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms, ‘Messiah’ van Handel, een Psalmenconcert en het Weihnachtsoratorium.

Het koor bestaat uit zo’n vijftig enthousiaste zangers uit de wijde regio Zuid-Holland. Van de koorleden wordt thuisstudie verwacht. Kwaliteit staat hoog in het vaandel! De repetities zijn intensief, maar dikwijls blijkt: zingen geeft energie. De organisten en orkesten waarmee wordt samengewerkt, zijn professionals.