Bestuurswerk voor PD

Zit ik er net lekker in, komt huisgenoot binnen. Ze kakelt over de luizen in de tuin. ‘Sssssst‘, zeg ik. ‘Koorklusje zeker.’ , is het antwoord. Het klinkt als een vraag, maar is het niet. Bestuurswerk voor PD; het gaat altijd door en het past overal tussendoor. Doe ik het omdat ik me verveel? Nou, nee. Omdat ik niet druk genoeg ben met mijn echte baan? Mwah, ook niet. Waarom dan wel?

Het grote concert van Coronation Anthems is voorbij. Het ene bestuurslid beet zich vast in het vervaardigen van een programmaboekje. De volgende was druk met de advertenties van de sponsorbedrijven. Er moesten berichtjes gemaakt worden voor social media en regionale kranten. En zou een advertentie in het RD nog meerwaarde hebben?

Met een flinke zucht namen we afscheid van Handel. Wat was het heerlijk om te zingen met orkest! Wat ging ‘Zadok the priest’ goed! Wat was het concert ook snel voorbij. Na al die repetities, na al dat voorwerk… En toch: Ja, hier doen we het voor!

Nu even tijd om op onze lauweren te rusten? Nee dus. Op naar het volgende. Zijn de jaarstukken voor de ledenvergadering af? Wat is het repertoire voor de Evensong? Vragen we toegangsgeld? Hoe gaan we volgend jaar ons jubileum vieren? Hoe roosteren we de stemtestavonden? Is de info voor nieuwe flyers al beschikbaar? Wanneer vergaderen we met de muziekcommissie? Welke solisten vragen we voor volgend jaar? Zullen we dit jaar aan een meerjarenplanning gaan werken? Is het nodig om de folder voor nieuwe leden aan te passen? Bij welke subsidieverstrekkers gaan we aanvragen doen? Kan er een begroting gemaakt worden? Dit, en duizend dingen meer. Het vraagt avonduurtjes- maar gerust ook uurtjes of minuten overdag, tussendoor.

Fijn, dat we als bestuursleden van elkaar weten waar de ander goed in is. Onze takenlijsten zijn erop aangepast. Zodat ieder in z’n kracht staat. Dubbel fijn als je ook vertrouwen in elkaar hebt. Dan wordt het een samenspel. Daar heeft het koor baat bij. We doen de koorklusjes niet voor onszelf. Wel vrijwillig; dus omdat we het willen. Waarom we het doen, dit bestuurswerk voor PD? Dit mooie koor verdient het dat klussen geklaard worden. Zodat we met elkaar gemaakte plannen kunnen uitvoeren, uitgedaagd worden met de muziek, ontspanning vinden in de zang. Wij mogen zorgen voor wat randvoorwaarden, kadertjes en soms  wat details. Daarom zetten we de schouders eronder. We doen het met liefde. CON AMORE!