Jaarprogramma 2020 Psallite Deo

Psallite Deo wacht een actief jaar. Meerdere concerten wachten. In januari starten we met repetities waarin we oefenen voor meerdere concerten en uitvoeringen:

  • In maart zingen we opnieuw ‘Olivet to Calvary’ in Klundert, op uitnodiging van stads-organist Gerben Mourik. We zullen enkele repetities wijden aan het opnieuw instuderen van dit repertoire. Een leuke klus, want aan dit muziekwerk hebben we goede herinneringen.
  • In de 40-dagentijd mogen we mee doen met een Evensong in de Hoeksche Waard, ook weer op uitnodiging. Ditmaal komt de uitnodiging van de regionale PKN- gemeenten in de Hoeksche Waard. Hierbij betrokken is organist Rien Donkersloot. De betreffende kerk is nog niet bekend.
  • Muzikaal gezien zal de meeste aandacht in de komende periode uitgaan naar het grote concert dat we zelf organiseren op 30 mei. ‘CORONATION ANTHEMS, Koninklijke werken van Handel en tijdgenoten.’ Het is geen toeval dat we na Hemelvaartsdag zingen… Qua planning valt dit mooi in het liturgisch jaar. Dit concert zingen we met orkest.
  • In september zingen we in de gangen van het Ikazia-ziekenhuis.
  • In de adventsperiode zingen we in Rotterdam. De inhoud voor deze avond zullen we repeteren in de periode van juni t/m november.

Deo Volente!