Datum 9 maart 2024
Plaats: Klundert

‘The Crucifixion’ van John Stainer - 9 maart 2024

Met Psallite Deo op weg naar Pasen? D.V. 9 maart 2024 zingt Psallite Deo ‘The Crucifixion’ van John Stainer. (1840-1901)
Deze Engelstalige passion is geschreven voor koor en orgel plus tenor- en bassolo. In het werk volgen we het bijbelse lijdensverhaal op de voet, beginnend in de hof van Gethsemane. En de hymns? Die zingen we met alle aanwezigen, als ‘antwoord’. Het kan bijna niet anders: De prachtige meditatieve raken je hart.
Dit concert kent een uniek voorprogramma. Het eerste half uur is een interactief deel. Onder bezielende leiding van onze dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse studeren we met alle aanwezigen de hymns in. Als daarna het concert aanvangt, zullen de aanwezigen de hymns meezingen als ‘antwoord’. Dit concert is daarom zeer geschikt voor mensen die niet alleen graag luisteren maar ook graag zingen.
Psallite Deo zingt dit concert in De Stad Klundert, een schitterende locatie met prachtige akoestiek en bijzondere sfeer. Klundert ver? Dat valt alles mee. Een klein halfuur met de auto vanuit de Hoeksche Waard, Dordrecht, Breda of Bergen op Zoom en ruim een half uur vanuit Rotterdam of Gorinchem.
Medewerkenden zijn organist Gerben Mourik en de solisten Kees van Bochove en Gerco Blom.
Hartelijk welkom!

Meer concerten

Lees verder »

MAGNIFICAT, anima mea Dominum

Rotterdam IJsselmonde

Lees verder »

Open Monumentendag

Oudewater

Lees verder »

Messiah in Zwijndrecht

Oude Kerk, Kerkstraat 23 in Zwijndrecht

Lees verder »

Evensong

Grote of Sint-Michaëlskerk te Oudewater

Lees verder »

Evensong in Rotterdam IJsselmonde

Adriaen Janszkerk te Rotterdam IJsselmonde

Lees verder »

Choral Evensong

Oudewater

Lees verder »

CORONATION ANTHEMS

Levensbron te Ridderkerk

Lees verder »

Duitse Romantiek

Oudewater