Events

Choral evensong

  • Datum 12 september 2020
  • Tijd: 16:30
  • Plaats: Oudewater
  • Locatie: Grote of Sint Michaëlskerk

CHORAL EVENSONG
Grote of Sint Michaëlskerk
m.m.v. Gerben Mourik, orgel

Het lijkt bijna traditie te worden… Voor het derde jaar op rij zingt ROV Psallite Deo op Open Monumentendag in Oudewater. Geen concert, maar een Evensong in de namiddag. Het gaat om een gehele liturgie waarbij het grootste deel van de dienst gezongen wordt door het koor. Een aantal vaste onderdelen zijn een psalm (die zingend wordt gereciteerd), twee anthems (uitgebreide toonzettingen van bijbelteksten), canticles (lofzangen van Maria en Simeon). De bezoekers zingen enkele liederen (hymns) mee. Ook ontbreken de lezingen van Bijbelgedeelten niet. De formuliergebeden zijn afkomstig uit het Common Book of Prayer. Aan het eind is er een organ voluntary door Gerben Mourik, de stadsorganist van Oudewater. Het is de combinatie van stijlvolle, hoogwaardig uitgevoerde koormuziek, ingebed in een eeuwenoud ritueel dat een Choral Evensong zo bijzonder maakt. We nodigen u hartelijk uit!

De Evensong begint om 16.30 uur. Psallite Deo vraagt vanuit principe geen entreegeld, omdat een Evensong geen concert is. Bij de uitgang houden we een collecte voor de onkosten. 

Voorafgaand aan de Evensong vindt in deze kerk een kinderconcert plaats, georganiseerd door Gerben Mourik. Aanvang 15.00 uur.