Het koor

De Reformatorische Oratorium Vereniging ‘Psallite Deo’ bestaat sinds december 1998 en is gegroeid uit het gelijknamige jongerenkoor dat sinds 1986 bestond.

De naam ‘Psallite Deo’psalmzingt God – is ontleend aan de alternatieve tekst van ‘Sicut locutus est’ uit het Magnificat van J.S. Bach. Hiermee is direct de grondslag van het koor aangegeven: ‘Psallite Deo’ concentreert zich op het zingen van oratoriamuziek, waarvan de teksten ontleend zijn aan Gods Woord. Muziek versterkt de kracht van de boodschap.

In de beginperiode stond het koor onder leiding van Piet C. den Uil. Van 2005 tot 2013 was Patrick van der Linden dirigent. Daarna nam Arjen J. A. Uitbeijerse het stokje over. Onder zijn stimulerende leiding zong het koor ‘Ein Deutsches Requiem’ van Brahms, ‘Messiah’ van Handel, een paasconcert, een bevrijdingsconcert, een Evensong, een programma met Lessons and Carols en een Psalmenconcert in het Reformatiejaar.

Het koor bestaat uit zo’n 50 enthousiaste zangers uit de wijde regio Zuid Holland. Van de koorleden wordt thuisstudie verwacht. Kwaliteit staat hoog in het vaandel! De repetities zijn intensief, maar dikwijls blijkt: het zingen geeft energie. De organisten en orkesten waarmee wordt samengewerkt, zijn professionals.