Uitnodiging: Festival of Lessons and Carols

Traditioneel wordt jaarlijks rond kerst een Festival of Lessons and Carols gevierd, met name in Engeland. In de viering krijgen negen korte lezingen een plaats (Lessons), afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek. De eerste viering vond plaats in 1880 in Cornwall, maar sinds die tijd komt hij wereldwijd voor. De bekendste versie is die bij King’s College in Cambridge. Jaarlijks wordt dit muzikale feest op Kerstavond  uitgezonden door BBC. Dit Engels cultureel erfgoed geniet grote bekendheid en is mondiaal geliefd.

De Engelse koortraditie ligt ons koor na aan het hart. Indrukwekkend, eeuwenoud, plechtig, zeer zuiver, feestelijk. Het koor heeft in het jaar 2019 een geheel Engels jaar en verzorgt en werkte mee aan meerdere Evensongs. Heel graag sluiten we dit Engelse jaar af met een feestelijk Festival of Nine Lessons and Carols, in de wetenschap dat dit vele mensen aanspreekt.

De Adr. Jansz. Kerk in IJsselmonde is erg geschikt voor deze uitvoering. Een mooi historisch gebouw, een goed orgel, een fijne akoestiek en een goede bereikbaarheid vanaf de snelwegen… We zien er naar uit om in deze kerk te zingen! 

Komt u ook? Vanaf 20 oktober is de digitale kaartverkoop geopend via onze website. 

Open Monumentendag 2019

Gerben Mourik, de stadsorganist van Oudewater en Psallite Deo hebben een nauwe band. Vaak werken we samen. Vorig jaar zong Psallite Deo voor het eerst in Oudewater. Geweldig dat we opnieuw in deze kerk een Evensong uit mogen voeren, op Open Monumentendag. De Evensong wordt geheel uitgevoerd in traditionele Anglicaanse stijl. 

Psallite Deo zingt Preces and Responses van Neary, Magnificat en Nunc Dimittis van Walmisley, en werken van Goss, R.V. Williams en anderen. 

De toegang is gratis. Na afloop is er een schaalcollecte.

Meezingen met Psallite Deo.. en misschien lid worden?

Op 4  september zingt Psallite het repertoire voor de Evensong van 14 september door. De puntjes op de i! Daarnaast oefenen we de muziek die we zingen op de Reformatieviering, 31 oktober in Ridderkerk. Ook gaan we aan de gang met nieuw repertoire: de muziek die we uit hopen te voeren op het Festival of Lessons and Carols, 30 november in Rotterdam. 

We hebben in september geen open avond voor gasten, maar iedereen die interesse heeft om te zingen is hartelijk welkom op een van de repetitie-avonden, 4 of 25 september of 2 oktober. Meezingen mag, luisteren mag ook. We begroeten je graag! Tot ziens in Heinenoord, om 19.55 uur in de Oude Kerk! 

Open repetitie-avond op woensdag 22 mei

Welkom om een avondje vrijblijvend mee te zingen. We starten om 19.55 en de repetitie duurt tot 22.00 uur. In de komende periode zal Engelse koormuziek ingestudeerd worden. Eerst voor de Evensong op Open Monumentendag, daarna voor het Festival of Lessons and Carols. Laat je verrassen en doe een avondje mee!

Vooraankondiging ‘Olivet to Calvary’

DV 23 maart geeft Psallite Deo opnieuw een concert. In Oudewater zal een Engelstalig muziekstuk van John Henry Maunder klinken. We volgen de Heere Jezus in Zijn lijdensgang, van de Olijfberg naar Golgotha. De prachtige compositie brengen wij ten gehore in de lijdenstijd. Medewerking zal worden verleend door Gerben Mourik, de stadsorganist van Oudewater. Solist Teun van Dijk zingt de tenor, solist Geert Rolfes zingt de bas.

Voorafgaand aan het concert is het mogelijk om een rondleiding in de schitterende historische Michaelskerk te genieten. De rondleiding wordt gegeven door ervaren rondleiders. Opgave is verplicht. Deelnemen aan de rondleiding is gratis voor kopers van een toegangskaart. Via de digitale kaartverkoop kan men zich opgeven.

Rondleiding: 19.00 uur
Kerk open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.00 uur
Toegangsprijzen: 12 euro in voorverkoop, 14 euro aan de kerk. Kinderen gratis.

Vier medewerkenden vertellen…

Psallite Deo zingt op 15 december de delen 1, 3, 5 en 6 uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Wat raakt medewerkenden in deze vier cantates? Vier personen reflecteren: Heleen Snel-Maat (koorlid Psallite Deo), Casper van Nugteren (artistiek leider, repetitor en fagottist van het Dordrechts Kamer Orkest), Petra Stoute (lid van het CLARUS solistenkwartet) en Arjen J.A. Uitbeijerse (dirigent van Psallite Deo). Klik hieronder op de knop ‘Download’ voor hun verhaal.