Dirigent

null

Onze dirigent, Arjen J.A. Uitbeijerse, stelt zich voor:

Muziek speelde in mijn jeugd een grote rol. Thuis groeide ik op met muziek om mij heen. Mijn vader maakte me enthousiast voor het kerkorgel en in mijn ouderlijk huis werd er veel prachtige muziek beluisterd. Dat heeft mijn muzikale voorkeur sterk bepaald. Ik kan me dan ook nog goed herinneren dat ik enthousiast ‘mee dirigeerde’ met Engelse koormuziek, staande op de stoel van mijn vader.

Vanaf het moment dat ik 7 jaar werd, ging ik op orgelles bij Daan Wolvers, organist van de Bethelkerk in Moordrecht. Na vijf jaar kreeg ik les van een nieuwe orgeldocent,  Jaap Nieuwenhuijse, organist van de Dorpskerk in Moordrecht. Op mijn 13e werd ik kerkorganist in de Bethelkerk in Moordrecht, iets wat ik tot op de dag van vandaag doe. Daarnaast ben ik organist geworden van de Hervormde Kerk in Sluipwijk en begeleid ik een aantal koren op piano en orgel.

Naast het musiceren op orgel hield ik ook erg van zingen. Ik deed dat aanvankelijk met veel plezier op het kinderkoor van de kerk. In mijn studententijd pakte ik de draad weer op door te gaan zingen op een studentenkamerkoor, en weer later op verschillende andere kamerkoren.

Ik merkte dat ik ook meer en meer werd gefascineerd door dirigeren. Ook al werkte ik inmiddels als leraar in het basisonderwijs, het liet me niet los.
Daarom ben ik in Koordirectie aan het conservatorium gaan studeren bij Joop Schets aan de toenmalige Hogeschool IDE in Gorinchem. Daar ontdekte ik dat dirigeren echt bij mij past. Naast het hoofdvak Koordirectie kreeg ik de bijvakken zang en piano. Zingen vind ik ook geweldig om te doen, zowel solistisch als in koorverband. Nooit had ik durven dromen ooit te mogen soleren in de Passionen van Bach of in Handels Messiah. Maar het is nu werkelijkheid geworden.

Inmiddels ben ik afgestudeerd koordirigent en dirigeer ik verschillende koren en zeer divers klassiek repertoire, van renaissance tot 21e-eeuws. Daarnaast geef ik nog een paar dagen les als docent muziek en ckv.

Psallite Deo is een koor waarmee ik de grotere oratoria kan uitvoeren. Ik ben daar erg blij mee en zie dit als een uitdaging!