Concertagenda

Zaterdag 14 september 2019:
Open Monumentendag

Gerben Mourik, de stadsorganist van Oudewater en Psallite Deo hebben een nauwe band. Vaak werken we samen. Vorig jaar zong Psallite Deo voor het eerst in Oudewater. Geweldig dat we opnieuw in deze kerk een Evensong uit mogen voeren, op Open Monumentendag. De Evensong wordt geheel uitgevoerd in traditionele Anglicaanse stijl. 

Psallite Deo zingt Preces and Responses van Neary, Magnificat en Nunc Dimittis van Walmisley, en werken van Goss, R.V. Williams en anderen. 

De toegang is gratis. Na afloop is er een schaalcollecte.

Medewerkende: Gerben Mourik (orgel)
Locatie: Grote of St Michaëlskerk, Oudewater

Zaterdag 30 november 2019:
A Festival of Lessons and Carols

Traditioneel wordt jaarlijks rond kerst een Festival of Lessons and Carols gevierd, met name in Engeland. In de viering krijgen negen korte lezingen een plaats (Lessons), afgewisseld met het zingen van carols, hymnen en koormuziek. De eerste viering vond plaats in 1880 in Cornwall, maar sinds die tijd komt hij wereldwijd voor. De bekendste versie is die bij King’s College in Cambridge. Jaarlijks wordt dit muzikale feest op Kerstavond  uitgezonden door BBC. Dit Engels cultureel erfgoed geniet grote bekendheid en is mondiaal geliefd.

De Engelse koortraditie ligt ons koor na aan het hart. Indrukwekkend, eeuwenoud, plechtig, zeer zuiver, feestelijk. Het koor heeft in het jaar 2019 een geheel Engels jaar en verzorgt en werkte mee aan meerdere Evensongs. Heel graag sluiten we dit Engelse jaar af met een feestelijk Festival of Nine Lessons and Carols, in de wetenschap dat dit vele mensen aanspreekt.

De Adr. Jansz. Kerk in IJsselmonde is erg geschikt voor deze uitvoering. Een mooi historisch gebouw, een goed orgel, een fijne akoestiek en een goede bereikbaarheid vanaf de snelwegen… We zien er naar uit om in deze kerk te zingen! 

Komt u ook? Vanaf 20 oktober is de digitale kaartverkoop geopend via onze website.

Medewerkende: Gerben Mourik (orgel)
Locatie: Adriaen Janszkerk, Rotterdam IJsselmonde